Joma sport počela je 1965. godine, kada je njezin osnivač Fructuoso Lopez imao samo 18 godina.

U to vrijeme, njegovo jedino mjesto za rad bila je njegova kuća, a njegove ruke bile su mu jedini alat. Prije više od 40 godina kada nitko nije invenstirao u tehnologiju on je testirao snagu kože, pogodan posljednji proizvod i otporni đon.

Od djetinjstva je volio sport zbog toga što je uvijek bio uporan i spreman na žrtvu te je ubrzo shvatio da je njegov najbolji predstavnik slika sportaša i zbog tog se je razloga približio sportašima i atletičarima kao što su : Martin Vazquez, Butragueño, Alfonso Perez, Morientes, Kiko, Antonio Serrano, Fermin Cacho, itd. te momčadima kao što su Betis, Deportivo de La Coruña, Rayo Vallecano, Sevilla (prvak UEFA u 2007 i 2008-te u novije vrijeme Getafe i Valencia FC, Kanute, Pepe Reina (svjetski prvak 2010 sa Španjolskom nogometnom reprezentacijom. Feliciano Lopez -.. Davis kupa 2004, 2008 i 2009.  Juan Carlos Ferrero, br . 1 na ATP ljestvici 2003 godini i španjolska nacionalna atletska momčad plus još mnogo igrača diljem svijeta su bili i još uvijek su lice Joma sport u svojih više od 40 godina postojanja.

Nije uvijek bilo lagano, ali istinski poduzetnik mora predvidjeti trendove i gledanje naprijed u budućnost je jedan od osnovnih stupova ove evolucije.

1984 godine Fructuoso je donio odluku da će početi putovati izvan Španjolske i izlagati Joma sport po Internacionalnim sajmovima. Prvo je otišao u Njemačku.

Zatim se tvrtka proširila na Meksiko a od tamo se proširio na latinskom tržištu, gdje se Joma i danas predstavlja u svim zemljama.

Nakon toga Joma je otvorila svoje urede u SAD-u, Europi i Aziji, a trenutno je prisutna u 70 zemalja diljem svijeta. Ta odluka bila je od temeljne važnosti za Joma sport da bude gdje je danas, vodeći Španjolski sportski brand i brand koji je u prvih 10 svjetskih sportskih brandova.